Mestaanwending


Vervaet Hydro Trike zelfrijdende mesttank Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf van der Meulen BV

Mestaanwending

Organische bemesting: Hierbij onderscheiden we twee soorten namelijk, drijfmest en vaste mest.
Vervaet Hydro Trike zelfrijdende mesttank Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf van der Meulen BV vooraanzicht

Drijfmest grasland:

Voor de aanwending van drijfmest beschikken we sinds 2015 over een Vervaet tank met Veenhuis combi-injecteur met een effectieve werkbreedte van 7,6 meter.

Doordat de Vervaet Hydro Trike een zelfrijdende machine is, is de tank uiterst wendbaar. Dit verhoogt de productiviteit waardoor er een scherpe m³-prijs gerealiseerd kan worden. Deze machine is uitgevoerd met een verdringerpomp, hiermee kunnen we snel en nauwkeurig bemesten. Bijkomend voordeel is dat we de mest ook kunnen overpompen. Bijvoorbeeld van de gierkelder naar de mestsilo.

De Vervaet Hydro Trike is uitgevoerd op 3 wielen met banden van maar liefst ruim 1 meter per stuk. Het voorste wiel staat in het midden waardoor de achterste wielen nooit door het zelfde spoor lopen. De Vervaet Hydro Trike is voorzien van een drukwisselsysteem voor de banden. Hiermee kunnen wij de bandenspanning in het veld naar een minimum brengen. Dit alles voorkomt insporing en structuurbederf in uw percelen.

Voor bouwland bemesting beschikken wij tevens over een bouwlandinjecteur welke in 1 werkgang de mest onder de grond verwerkt.

Vervaet Hydro Trike zelfrijdende mesttank Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf van der Meulen BV nacht
Vaste mest:

Om op het juiste moment met de beste apparatuur bij de klant het werk te verrichten beschikken we over een Samson breedstrooier met een strooibreedte van ±12 meter. Naast de toepassingen voor stalmest verleent de Samson strooier zich uitermate voor het strooien van compost, zeefgrond, diversen plantenresten en zelfs kalk.Bekijk hieronder een filmpje van onze Vervaet Hydro Trike in actie: