Graswinning


Graswinning Fendt 824 met Strautmann mega vitesse 3 opraapwagen loonbedrijf en grondverzet van der meulen bv siegerswoude

Van grassprietje tot het in de kuil wordt verzorgd door ons. Steeds vaker wordt door de korte zonperioden verlangt om het gewas vlot en professioneel in te winnen. Dit proces krijgt een ideale start door te maaien met kwalitatief goed materiaal. Hiervoor kunnen wij u van dienst zijn met een combinatie van ruim 6 meter met kneuzer en breedspreidinrichting.

Daardoor hoeft u bij ideale weersomstandigheden niet tot nauwelijks meer te schudden. Vervolgens is het harken met onze Claas hark dé manier om luchtig en goed het gewas bij elkaar te krijgen zodat zo min mogelijk oogstverlies zal optreden.

Graswinning New Holland maaien Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf van der Meulen Siegerswoude Graswinning harken Fendt Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf van der Meulen Siegerswoude

Vierkante pakken, hooi persen, oprapen en hakselen zijn gebruikte manieren om de oogst te verrichten. In voorafgaande bewerkingen is de capaciteit afgestemd op de vraag van de klant.

 

Gras hakselen
Gras hakselen heeft als voordeel een positief rendement van uw ruwvoer. Doordat het fijn gehakseld is, wordt het product luchtig in de wagens geblazen en krijgt u een homogeen product in de kuil. Bijkomend voordeel van de hakselaar is de mogelijkheid voor een perfecte dosering en menging van een toevoegmiddel. Wij kunnen dit in poedervorm en/of in vloeibare vorm toevoegen.

Wij doen wij door middel van een Claas hakselaar die bekend staat om zijn hoge capaciteit en betrouwbaarheid.

 

Gras oprapen
Voor oprapen van gras middels een opraapwagen beschikken wij over een Strautmann Mega Vitesse 3 met een inhoud van ruim 40m2. Doordat wij met 1 wagen komen, de grootste in zijn soort, hebben wij voldoende capaciteit om uw gewas vlot en professioneel in te kuilen. Door de grootte van de wagen nemen wij gemiddeld 1ha gras mee. Daardoor komen wij minder vaak bij de kuilhoop om te lossen, waardoor de shovel ruim de tijd heeft om het gewas te verdichten. Een goede verdichting is van groot belang om ongewenste broei te voorkomen. Deze manier van inkuilen heeft zich door de jaren heen bewezen als meest optimale en voordeligste methode.


Persen

Wij beschikken over een New Holland grootpakpers. Deze pers staat bekend om zijn hoge persdichtheid, goede pakvulling en uitstekende snijkwaliteit. Tevens is onze pers uitgevoerd met een gestuurd tandemstel wat de bodemdruk en de graszode ten goede komt. Middels de Kverneland balenwikkelaar hebben we tevens de mogelijkheid om de balen in de folie te wikkelen.

Ook de kleine pakjes vormen voor ons geen probleem en ook daarmee kunnen we u van dienst zijn.

Grootpak persen New New Holland BB995 grootpakpers Loonbedrijf en Grondverzet van der Meulen BV Siegerswoude Grootpak persen New New Holland BB995 grootpakpers achterzijde Loonbedrijf en Grondverzet van der Meulen BV Siegerswoude
Graswinning trekker met wikkelaar Graswinning trekker met kleine pers